Realisatie luxueuze nieuwbouwresidentie Thonethouse van start in Antwerpen-Linkeroever

Lutgard Heyvaerts (COMtext)
Persbericht

Aan de Thonetlaan in Antwerpen-Linkeroever is Bouwonderneming Jos Dejongh gestart met de realisatie van het project Thonethouse. Op het hoekperceel verrijst een moderne, luxueuze nieuwbouw met 8 appartementen, een kantoorruimte en een penthouse. Het geheel krijgt een modern en tijdloos uitzicht volgens het ontwerp van architect Kris Rymenants. Grote troef is hier vooral de ligging tegenover de jachthaven op Linkeroever.

Op de locatie van de nieuwbouw werden ongeveer 1,5 jaar geleden 2 verwaarloosde halfopen bebouwingen afgebroken. Voordien zaten daar nog een tijdlang krakers in. Het perceel van 1.020 m² bevindt zich op de kop van een rij woningen en heeft aan 2 zijden een onbegrensd uitzicht. Een ervan is bovendien de zuidzijde.

Het project telt 3 bouwlagen en een extra verdieping voor een penthouse. De nieuwbouw zal plaats bieden aan 8 appartementen met 2 en 3 slaapkamers, een kantoorruimte, een penthouse, een ondergrondse garage met 14 staanplaatsen, fietsenstallingen en bergingen. Alle appartementen hebben zuidgerichte terrassen. Die op de benedenverdieping hebben ook een privétuin. Verder is er eveneens een moderne comfortabele autolift voorzien.

Duurzaam en ecologisch

"We bouwen hier duurzaam en ecologisch", aldus bouwheer Jos Dejongh. "Op alle platte daken komt een groendak. De keuze viel ook op akoestische zonwerende beglazing. We installeren overal vloerverwarming met een warmtepomp in 1 centrale stookplaats maar met individuele meters voor alle appartementen. Ze worden allemaal luxueus afgewerkt. Als kers op de taart kijken alle appartementen uit op groen en de hogere appartementen hebben zelfs zicht op de Schelde. Tegen eind 2018 moeten ze klaar zijn."

Architect Kris Rymenants heeft zijn ontwerp afgestemd op de unieke ligging en de omgeving. De architectuur van de nieuwbouw heeft hij bewust sober gehouden, zodat het zich niet afzet tegenover de omgeving. Opvallend daarbij zijn de strakke lijnen en het gebruik van duurzame materialen. De basis zal bestaan uit een massief volume in rode baksteen. Verder wordt zichtbeton gebruikt, hout op de dakverdieping en zwart gelakt schrijnwerk. Het geheel zal hierdoor hedendaags en tegelijk ook tijdloos ogen.

"In deze residentiële buurt op Linkeroever vlakbij de jachthaven en de Schelde staat zelden of nooit iets te koop. Er zijn weinig mogelijkheden voor nieuwbouwprojecten in deze omgeving. Het laatste dateert al van bijna 10 jaar geleden. De grote troef van dit project is zeker en vast de ligging. Het is er rustig en aangenaam wonen met veel groen en de waterkant vlakbij. Met de fiets of met de waterbus ben je bovendien op korte tijd in hartje Antwerpen", benadrukt tot slot Kris Rymenants.

Voor meer informatie: http://www.josdejongh.be

Webdesign Desk02